Programma Kerstconcert Hemmen 9 december 2017


In Hemmen hebben we passende delen uit ons recente repertoire gekoppeld aan mooie kerstliederen en zelfs een speciaal gemaakte tekst.

 

Programma

 1. Dona nobis pacem Geef ons vrede, oorspronkelijk afkomstig uit de Latijnse mis, is door vele componisten op muziek gezet. Wij zingen het als ingangslied in canon in een zeer bekende versie.
 2. La paz del señor De vrede van de Heer, voor jou, voor mij, voor iedereen. Liedje uit Zuid-Amerika.
 3. Entre le boeuf et l’âne gris Eenvoudig driestemmig Frans kerstliedje. Tussen de os en de ezel, in de armen van Maria, tussen de vrolijke herders, in de stille nacht, lag het kleine jongetje; en duizend engelen vlogen om deze God van liefde.
 4. So this is Christmas Kerstlied van John Lennon van The Beatles, waarin hij zich afvraagt wat we het afgelopen jaar gedaan hebben om de vrede dichterbij te brengen.
 5. Salve regina (Bruno Vlahek) Heil heilige koningin. Maria-antifoon, al sinds de Middeleeuwen bekend. Wij zingen een versie van de jonge Kroatische componist Bruno Vlahek.
 6. Pater noster (Albert de Klerk, 1976) Het “Onze vader” in het Latijn. Deze twintigste-eeuwse organist en componist “schildert” met muziek. Een mooi, maar moeilijk stuk, dat Sead niettemin in relatief korte tijd met ons heeft ingestudeerd.
 7. Joy to the world Beroemd Engels kerstlied op muziek van G.F. Händel op een tekst van Isaac Watts, een bekende liederenschrijver uit de Verlichting, die, hoewel protestant, zich weigerde aan de officiële kerk te binden.

Verhalenverteller

 1. All my heart this night rejoices (Abeltje, Carleen, Marian, Theo en Henk) Zeventiende-eeuws Engels kerstliedje met begeleiding op gitaar.
 2. Walkin’ in Jerusalem Gospel song over een beter leven; je kunt je voorstellen dat het in de stad vlakbij is, waar je een afspraak kunt maken met je vrienden. Solo’s van Gea, Ans, Gijsje, Mirjam, Theo, Boudewijn.
 3. Ride the chariot Nog zo’n gospel song over een beter leven: Ben je klaar om Jezus te ontmoeten? Ja, ik rijd het rijtuig in de morgen, ook gebruikt als bood- schap voor de ontsnapping van slaven: “We vertrekken in de morgen”.
 4. De Zee (Toon Hermans) Liedje van inkeer en comtemplatie. We zetten het strakke ritme van het koor tegenover een vrij ritme van de solist (Henk), en besluiten met een bijzondere kersttekst van Karin.
 5. Heal the world (Michael Jackson, 1991) Oproep om de wereld weer mooi te maken en de liefde weer tot bloei te laten komen.
 6. Siyahamba met solo van Marijke en Mirjam Freedom song in de Zulu-taal, en in het Engels, in de jaren ’90 vanuit Zuid-Afrika naar Europa gekomen en ook hier populair geworden. Nederlandse vertaling: Wij wandelen in het licht van God.
 7. Tebje pojem (Bortnjansky) Lied uit de Russisch-orthodoxe liturgie: Tot U zingen wij, U loven wij, tot U bidden wij, onze Heer.  
 8. Hark, the herald angels sing Bekend Engels kerstlied. Het koor zingt het eerste couplet in het Engels en daarna allen samen in het Nederlands (zie het inlegvel).

Toegift:

We wish you a merry Christmas